Gekrast van de kaart en belachelijk gemaakt door de SEC, is de ongeliefde Ripple aantrekkelijk voor het Witte Huis…

Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails volgens uw privacybeleid.
Laatste hoop voor XRP? – Ripple Labs is sinds de Securities and Exchange Commission (SEC) haar XRP-token als zekerheid heeft bestempeld op een echte downhill slide. In een poging om de situatie nog een laatste keer recht te zetten, heeft de gemeenschap rond de interbancaire penning een petitie aan het Witte Huis gelanceerd.

Een petitie voor XRP, gelanceerd als een fles in de zee…
Nadat de SEC, een van de 2 belangrijkste Amerikaanse financiële autoriteiten, zijn rechtszaak tegen Ripple Labs en 2 van zijn leidinggevenden (Christian Larsen en Bradley Garlinghouse) had aangespannen, duurde het niet lang voordat de overlopers zich Profit Revolution catastrofaal vermenigvuldigden onder de crypto-aandelenbeurzen.

Coinbase, Bitstamp, Crypto.com en zelfs het Grayscale fonds hebben in het beste geval gepauzeerd en in het slechtste geval hebben ze XRP puur teruggetrokken uit hun diensten.

Sinds de aankondiging van de SEC net voor Kerstmis is de prijs van het interbancaire penningstokje van Ripple letterlijk ingestort, met een nieuw dieptepunt van $0,17 op 29 december, alvorens zich de laatste dagen te stabiliseren op ongeveer $0,21. De prijs van het penningstokje is ook op een neerwaartse trend geweest sinds de aankondiging van de SEC.

Geconfronteerd met dit debacle is er net een petitie gelanceerd door XRP-investeerders op de site van het Witte Huis.

Zal de presidentiële clementie de XRP redden?
In dit verzoekschrift wordt de president van de Verenigde Staten gevraagd om de SEC-rubricering van XRP als veiligheid te negeren en in plaats daarvan de penning als munteenheid te beschouwen:

„De Securities and Exchange Commission is verantwoordelijk voor de bescherming van beleggers in Amerikaanse effecten. Het heeft echter een frivole rechtszaak aangespannen waarin het XRP-merkteken (…) als zekerheid wordt gesteld. Als gevolg van deze rechtszaak stort de markt van 40 miljard dollar voor deze valuta snel in, omdat bedrijven moeite hebben om zich aan de regels te houden. Miljarden dollars worden plotseling van de markt weggevaagd (…). De klacht van de SEC is nadelig voor XRP-houders en moet onmiddellijk stoppen…“.

De totale kapitalisatie van XRP is inderdaad zo dramatisch gedaald dat het is gedaald tot iets meer dan $10,5 miljard, wat Ripple’s token naar de vijfde plaats in de CoinMarketCap, achter Litecoin (LTC) zou kunnen degraderen.

Het is niet duidelijk of de president van de Verenigde Staten het probleem in de komende weken of maanden zal aanpakken, maar de Ripple-gemeenschap moest dit laatste redmiddel proberen. De juridische strijd tegen de SEC belooft lang, kostbaar en onzeker te zijn. Ondertussen loopt het ene handelsplatform na het andere weg