Gråskala VD: Amerikanska tillsynsmyndigheter kan inte stänga av Bitcoin

Gråskala VD Barry Silbert tror att USA är förbi punkten där tillsynsmyndigheterna har stöd för att förbjuda kryptotillgångar som Bitcoin Code.

Barry Silbert, VD för cryptocurrency-investeringsföretaget Grayscale Investments och Digital Currency Group, anser att USA är förbi punkten att ingen avkastning för att förbjuda Bitcoin

I en gråskala investerare samtal den 16 juli, VD sade att han var ”försiktigt optimistisk” om chanserna förordningar i USA förbättras eller åtminstone inte värre för kryptovaluta.

„För första gången någonsin är vi förbi den upplevda risken för“ bitcoin „,“ sade Silbert. „Det finns tillräckligt med stöd i DC från beslutsfattare och tillsynsmyndigheter att Bitcoin har rätt att existera och i slutändan kan du inte stänga av det.“

Verkställande direktören sade att förbindelserna med tillsynsmyndigheterna är mycket bättre på grund av ansträngningarna från grupper inklusive Blockchain Association – en grupp som talar ut till förmån för många blockchain- och kryptoföretag framför SEC – och Coin Center , en ideell kryptopåverkan grupp.

”Som en bransch är vi bara mycket bättre än vi någonsin varit från ett förhållande perspektiv i DC

[Dessa två grupper] utbildar beslutsfattare kring fördelarna med denna teknik i denna tillgångsklass. Den katastrofala regleringspolitiska risken som kanske skulle ha funnits tidigare i DC ligger bakom oss. ”

Institutionell efterfrågan på Bitcoin
Cointelegraph har rapporterat att Grayscale rapporterade en betydande ökning av inflödet av kryptokurser för Q2 2020, vilket uppgick till 905,8 miljoner dollar. Detta ökade från 503,7 miljoner dollar under första kvartalet.