Waarom CNBC’s Jim Cramer van gedachten veranderde over ‚Outlaw Currency‘ Bitcoin

CNBC „Mad Money“ gastheer Jim Cramer heeft de befaamde bitcoin bestempeld als een „outlaw currency“. Maar nu lijkt het erop dat Cramer op de bitcoin bandwagon is gesprongen. Na zijn interview met Anthony Pompliano is de CNBC-gastheer er nu van overtuigd dat bitcoin een voorzichtige investering is tegen de achtergrond van een eindeloze gelddruk door centrale bankiers.

Trillion-Dollar Bailouts Changed Cramer’s Mind

Jim Cramer verscheen in de laatste aflevering van The Pomp Podcast, gehost door bitcoin permabull Anthony Pompliano, ook wel Pomp genoemd. Tijdens het interview legde Cramer uit waarom hij na jaren van scepsis had besloten te investeren in bitcoin.

Naast dat Pomp hem verkoopt op basis van de verdiensten van bitcoin, verklaarde Cramer dat hij gelooft dat het vaste aanbod van BTC een voorsprong heeft op andere fiatvaluta’s en andere activaklassen. In het bijzonder noemde hij de beslissing van de Federal Reserve om een stimuleringspakket van 3 biljoen dollar te ontketenen.

„Voor een lange tijd zouden de mensen zeggen ’nou ja, wat dacht je van Bitcoin‘, en ik zei ’nou ik handel niet in koffie en ik handel niet in katoen, en ik handel niet in bitcoin,‘ en dat volstond voor een zeer lange tijd. Het werkte tot het $3 trln dollar pakket omdat we dat niet hebben. We hebben geen drie biljoen dollar in dit land.“

Cramer’s Kids Will Be Much More Comfortable Owing Bitcoin Than Gold

Pomp en Cramer bespraken ook de veranderende opvattingen over verschillende generaties met betrekking tot het behoud van rijkdom. Cramer merkte op dat hij tot nu toe had geïnvesteerd in goud, onroerend goed en meesterwerken om zijn vermogen te beschermen tegen de aankomende inflatie.

Vooral de CNBC-gastheer is een grote fan van goud geweest, waarbij minstens 10% van zijn portefeuille aan het edelmetaal is besteed. Hij is echter bezorgd dat zijn kinderen niet dezelfde mening zullen delen.

„Ik denk dat mijn kinderen, als ze mijn erfenis krijgen, zich niet prettig zullen voelen met goud, en zich prettig zullen voelen met crypto.“

Voor Cramer zijn bitcoin en goud min of meer hetzelfde, en met de voortdurende wereldwijde economische neergang moet je het een of het ander kopen. „We zitten op een ramkoers, wat me een goed gevoel geeft over het goud dat ik bezit, maar ik vind het wel logisch om crypto toe te voegen aan het menu,“ Cramer verder gepositioneerd.

Niet de enige high-profile investeerder die een uitstapje maakt naar Bitcoin

2020 is een geweldig jaar geweest voor de adoptie van de bitcoin.

Onlangs kocht de oprichter van Barstool Sports, Dave Portnoy, na een gesprek met de tweeling Winklevoss, een aanzienlijke hoeveelheid BTC. Maar misschien wel het belangrijkste is de gerenommeerde miljardairbelegger Paul Tudor Jones die investeerde in bitcoin om zich in te dekken tegen de inflatie die hij ziet ontstaan door de gelddruk van de Fed.

De belangstelling van deze nieuwe bitcoiners voor bitcoin zal waarschijnlijk de volgende golf van particuliere en institutionele beleggers naar de ontluikende markt brengen.